Välkommen till Lisskog`s

Va då höjdrädd...

Lite om katteriet. OBS Har kattungar nu.

Startat upp mitt "katteri" med stamnamnet Lisskog`s, 1 Februari 2013. Bor i Jämtland i en stuga med vidhängande kattgård. Utställningar har blivit några men attans... kul är det och så länge den känslan infinner sig så lär jag väl fortsätta några gånger per år. Är ju lite av ett till flera kvitton på att katten har rätt typ och inga uttalade fel.

Det jag lägger större vikt vid är hälsan, att jag skall kunna förklara och stå för hur jag tänker i mitt avelsarbete. Har lyckats tagit mig igenom lite kurser och bara fått blodad tand, samtidigt som man måste inse att ju mer man lär sig ju mer förstår man att man inte vet :) Ingen blir full lärd men kunskap är aldrig fel och ger mersmak.

Då det gäller utställningar så är det roligt att höra de olika domarnas bedömningar av samma katt samt studera och lyssna på folk. Själv tar jag det för vad det faktiskt är... en skönhetstävling där utfallet beror på vilken katt som är motståndare samt vad den aktuella domaren tycker för dagen. Jag är glad så länge mina katter inte blir diskvalificerade, då skulle jag väl få en släng av en lättare deprission kan jag tänka, men envis som jag är så skulle jag nog dyka upp på nya utställningar. Blir det däremot någon högre utmärkelse så är det bara en bonus! Trevligt är det i alla fall att gå runt och titta samt småprata med människor med samma intresse.

 

Nina, tel:  070-6605359 (efter kl 15.00 pga nattarbete). 

caddyladynr1@hotmail.com

För DNA tester